Beeldend Kunstenaar Lynette de Vries-Myburgh (1972)

Beeldend kunstenaar Lynette de Vries-Myburgh (1972) legt met haar serie Huygenskwartier (2012-2016), een winkelgebied in Voorburg, de economische crises vast door middel van vrij realistisch geschilderde winkeletalages. Ze belicht de crises door de keuze van de winkels en de manier waarop ze die schildert. In al haar werk zit veel symboliek, bijvoorbeeld het feit dat de klanten van Coffee Works geen boodschappentassen bij zich hebben, en de klant van de Appie die op een koude regenachtige dag langs de etalage loopt.

Sinds 2017 werkt Lynette weer aan een nieuw serie. In deze serie schildert ze bloemen. In tegenstelling tot de serie Huygenskwartier (2012-2016), zijn de bloemen vrij losjes en in heldere kleuren geschilderd. De serie bestaat uit stillevens van boeketten bloemen in een vaas, maar ook losse bloemen (close-ups). Deze serie is geïnspireerd op schilderijen uit de Gouden Eeuw.

Lynette de Vries-Myburgh (1972) heeft zich op diverse gebieden als beeldend kunstenaar ontwikkeld. Zo is zij afgestudeerd aan de kunstacademie, grafisch ontwerp, en heeft zij zich hiernaast als kunstschilder en Design Manager ontwikkeld. Tijdens haar studie en schooltijd heeft zij verschillende prijzen gewonnen voor schilderen. In 2014 won zij de schilderwedstrijd die uitgeschreven is door de ondernemersvereniging van Voorburg en Het Kunstuitleen. In 2015 won zij de tweede prijs voor een soortgelijke wedstrijd. In 2009 heeft Strategy& haar werk ingezonden voor de Design Management Europe Award.

Lynette is lid van kunstenaarsvereniging ArtiBrak. Voor meer informatie kijk op www.atelier-3.nl.

Contact

Exposities

2017 - Januari, ledententoonstelling ArtiBrak Voorburg
2017 - April, Nieuw bloed ArtiBrak Voorburg
2018 - Januari, ledententoonstelling ArtiBrak Voorburg
2018 - Augustus, Inkt Delft
2019 - Maart, Arti-Brak Voorburg

Contact

Lynette de Vries-Myburgh
Van Duvenvoordelaan 56
2274TB Voorburg

06 4858 3204
info@toffeeapple.net
www.toffeeapple.net

Stel een vraag

Verstuur