Kunst aan huis 

12 juli 2017- bron: http://www.kunstaanhuis-lv.nl

Wat is de Kunst aan Huis route Leidschendam-Voorburg. Door een enthousiast team van kunstenaars uit Leidschendam-Voorburg wordt dit jaar voor de eerste keer op 17 en 18 juni een open-atelierroute georganiseerd onder de naam ‘Kunst aan Huis’.

Een route langs beeldend kunstenaars, zowel amateurs als professionals, die deze dagen hun huis of atelier openstellen om kennis te maken met hun werk. Een mooie gelegenheid om te zien hoe kunstwerken tot stand komen en vragen te stellen aan de kunstenaars.

U bent van harte welkom tussen 11.00 tot 17.00 te komen genieten van het werk van deze kunstenaars dat vele disciplines omvat. Door de grote diversiteit aan werk is er voor elk wat wils. 

Wie weet vindt u net dat schilderij, iets van keramiek of sieraad waar u al zo lang naar op zoek bent!

 Wij wensen u inspirerende dagen toe!
De Kunst aan Huis-commissie,

Jolanda van de Elst, Melinda Koopman, Jeanette Olyhoek, Marijke Pel

Expositie in Edam

9 mei t/m 21 juni 2015

Van 9 mei tot en met 21 juni 2015 vindt er in de Grote Kerk van Edam een expositie plaats van 10 leden, schilders en beeldhouwers van Atelier-3. De groepsexpositie bestaat uit kleurrijke kunstwerken van vier beeldhouwers en zes schilders die hun diversiteit aan beelden, schilderijen en foto's exposeren vanuit hun verbinding met kunst en dit is te zien in de figuratieve en abstracte beelden en schilderijen.
De deelnemende leden van Atelier-3 zijn:
Beeldhouwers: Hanneke Vergeer, Yvonne Vergeer, Guilaine Van Der Vorst en Hans Hunink.
Kunstschilders: Emma Dessens, Jeanette Olyhoek, Hilda Wetting, Gerard van Haaster, Joop van Wagtendonk en Marjolijn Hünd.

Lees meer

Expositie met ArtiBrak

27 augustus t/m 14 september en 10 t/m 28 december 2014

Van 27 augustus tot en met 14 september 2014 exposeerden een groep beeldhouwers, die onder begeleiding van Frans Kokshoorn in het vroegere Atelier 2 werkten en nu zelfstandig werken in het Atelier-3. Deze expositie kwam tot stand met medewerking en bemiddeling van Frans Kokshoorn die lid is van de
kunstenaarsvereniging ArtiBrak. De deelnemende beeldhouwers waren: Nieke Aalders, Roswitha van den Berg, Charlotte Klaarhamer, Germaine Koot, Joske Mulder, Annemarie de VeyMestdagh en leden van Atelier-3 Guilaine van der Vorst, Jeanette Olyhoek, Hanneke Vergeer en Hans Hunnik.

Om de wanden van de galerie te bekleden, deden twee schilderende vrijwilligers van ArtiBrak mee, te weten Riet Fruijtier en Atelier-3 lid, Hilda Wetting. Hilda Wetting heeft de expositie georganiseerd en de opening is gedaan door Charlotte Klaarhamer. De openingsreceptie werd muzikaal begeleid door liedjeszanger en gitarist, Karel de Vey Mestdagh.

In de bovenzaal van Galerie ArtiBrak exposeerden van 10 tot en met 28 december 2014 en oud-leerlingen van wijlen kunstschilder Joost Verhagen en leerlingen en oud-leerlingen van beeldhouwer Frans Kokshoorn. De deelnemende schilders van Atelier-3 waren Maddy Albers, Gerard van Haaster, Marjolijn Hünd, Joop van Wagtendonk en Hilda Wetting.

De beelden werden tentoongesteld door Agostina de Groot, Mechteld de Bueger, Vicky Dieben, El Duijvestein-Wils, Ilse Duijvestein, Gemma Uiterwijk Winkel-Spronk, Marlice ten Have-Batenburg, Els Jansen, Truus Manger, Mieke Mees, Laila Rosier, Annelies Stax-Berkvens, Gerda Vierling, Lenie Vols, Bram Wijmans en Jeanine Zoet.

De expositie werd georganiseerd door Hilda Wetting, kunstminnend lid van ArtiBrak en lid van Atelier-3. Hanneke Vergeer, bestuurslid van de Stichting Atelier-3, heeft de expositie geopend. Gedurende de hele periode heeft de expositie veel publiek getrokken.