Expositie in Edam

9 mei t/m 21 juni 2015

Van 9 mei tot en met 21 juni 2015 vindt er in de Grote Kerk van Edam een expositie plaats van 10 leden, schilders en beeldhouwers van Atelier-3. De groepsexpositie bestaat uit kleurrijke kunstwerken van vier beeldhouwers en zes schilders die hun diversiteit aan beelden, schilderijen en foto's exposeren vanuit hun verbinding met kunst en dit is te zien in de figuratieve en abstracte beelden en schilderijen.

De deelnemende leden van Atelier-3 zijn:
Beeldhouwers: Hanneke Vergeer, Yvonne Vergeer, Guilaine Van Der Vorst en Hans Hunink.
Kunstschilders: Emma Dessens, Jeanette Olyhoek, Hilda Wetting, Gerard van Haaster, Joop van Wagtendonk en Marjolijn Hünd.

De Edammer kunstschilder Bert Knispel, onder andere bekend van ‘De Meermin van Edam-Haarlem’, opent op zaterdag 9 mei om 15:00 uur de expositie. De muzikale omlijsting wordt verzorgd door het duo Lineair Live. De Grote Kerk Edam (beroemd om haar gebrandschilderde ramen) is elke dag geopend van 13:30 tot 17:00 uur en wordt beheerd door Stichting Kerkelijke Monumenten Edam. De expositie is een zeer geslaagde activiteit waar iedereen enorm veel plezier aan beleefd. Bij de opening zijn ruim 150 mensen aanwezig en gedurende de hele expositie komen er veel bezoekers. Op de openingsdag worden er 5 werken verkocht en in totaal 11 gedurende de expositie.